Народжені в Сибіру діти колишніх політв’язнів та депортованих зберуться в «Тюрмі на Лонцького» на День захисту дітей

У  Львові з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відбудеться зустріч учасників проекту «Місце народження – Сибір» та презентація видань спогадів дітей колишніх політув’язнених та депортованих.

 1 червня, неділя

13:00

Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»,

Львів, вул. С. Бандери , 1 (вхід з вул. К. Брюллова)

Нелегко складались долі дітей репресованих українців. Вони народились на чужині, у далекому Сибіру минало їх тяжке дитинство, чимало поневірянь зазнали вони, як і їхні батьки, після повернення в Україну. Вони здолали багато труднощів, але стали гідними громадянами своєї країни. На зустрічі в «Тюрмі на Лонцького» діти репресованих українців поділяться своїми спогадами та дадуть настанови для сучасної молоді, а також буде презентовано видання «Місце народження — Сибір» .

На зустрічі будуть присутні ініціатори ідеї — представники ГО «Перспектива плюс» (с. Добротвір, Кам’янко-Бузького р-ну) та Агенції регіонального розвитку Кам’янка-Бузького району. Модератор заходу — журналіст, координатор проекту «Місце народження — Сибір» Ганна Сологуб.

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа