Народна Рада у Вінниці захопила ОДА і чекає сесії ВР

На Вінниччині влада готується до рішучих дій та очікує на позицію президента. Про це розповів активіст Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Воловодюк.

Він повідомив, що захоплення обласної адміністрації народом сталося в суботу, а сьогодні працівники ОДА вже не вийшли на роботу.

«Вчора ввечері під час переговорів із владою ми домовилися, що чекатимемо на результати сесії ВР у вівторок. Втім, вони погрожують почати атакувати громадян, якщо ми не звільнимо приміщення Вінницької ОДА після вівторка. Тому ми укріплюємо свої позиції всередині адміністрації», – заявив Воловодюк.

Представник «Третьої Української Республіки» підкреслив, місцева влада дуже переживає, що проти неї можуть бути порушені кримінальні справи.

«Тому й готуються до рішучих дій, очікуючи на позицію більшості Верховної Ради та президента. Вони переживають більше ніж ми, адже ми вже зробили свій вибір і кримінальні справи проти нас вже майже порушено», – зазначив Воловодюк.

За його словами, правоохоронці вже склали список найбільш активних громадян, яких за відданого наказу арештують в першу чергу.

«Вчора ввечері затримали активіста, котрий був учасником штурму ОДА, через те, що він йшов по вулиці у касці та масці. Наші адвокати працюють над захистом його інтересів», – сказав представник «Третьої Української Республіки».

Щодо діяльності Народної Ради у Вінниці, Воловодюк наголосив, у вівторок її представники за підтримки громади, яка вийде на мітинг під час сесії міської Ради, вимагатимуть владу пристати на бік народу. Також Народна Рада планує прийняти рішення про заборону Комуністичної партії та Партії регіонів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа