Нарешті Україна почала тролити ПАРЄ мінським процесом

Комітет у закордонних справах звернувся до ПАРЄ та Генерального секретаря Ради Європи щодо обмеження Білорусією в’їзду на її територію українським депутатам.

Про це повідомив народний депутат Володимир Ар’єв після завершення засідання Комітету.

«Комітет з закордонних справах звернувся з листом до Парламентської Асамблеї Ради Європи та Генерального секретаря Ради Європи з інформуванням про те, що Білорусь запроваджує практику обмеження в’їзду народним депутатам, які є членами ПАРЄ, зокрема, Першому заступнику голови ВР Ірині Геращенко та Ігорю Гузю на її територію. Це рішення не відповідає демократичним традиціям, з огляду на те, що Білорусь починає добровільно відновлювати стосунки з Радою Європи. Там була місія спостереження за виборами, призначені доповідачі по Білорусії, ці речі можуть вплинути на ситуацію. Тим більше, Білорусь нарешті має визначитися, куди вона рухається – в бік демократії чи користується старими радянськими методами», – сказав Ар’єв.

Він також нагадав, що дотепер немає українського посла в Білорусії.

«Питання з посольствами – дуже важливе питання, яке піднімає Комітет. Потрібно визначатися з питаннями призначення послів, особливо, в такі країни як Білорусь, Угорщина. Це сусідні країни. І таке зволікання б’є по позиції України на дипломатичному рівні», – зазначив депутат.

Received: from webmail.uh.ua (webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Wed, 11 May 2016 17:00:26 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа