Наливайченко доповів про успіхи в боротьбі з сепаратизмом і “Русскім єдінством”

Голова СБУ Валентин Наливайченко під час брифінгу у ГПУ заявив про затримання диверсійної групи “Русскоє єдінство””, яка брала участь у сутичках в Одесі 2 травня.

“Ми можемо відзвітуватись про затримання диверсійної групи під керівництвом громадянина Долженкова “Русскоє єдінство””, яка особисто 2 травня залізними прутами наносила тілесні ушкодження мирному населенню, особливо літнім людям. Вся ця банда затримана, включаючи її лідера”, сказав голова СБУ.

Крім того, Валентин Наливайченко повідомив про заходи, здійснені у східних областях, про те, що злочинці, які граються в політику щодо псевдореферендуму, тероризують людей і вчиняють злочини, позбавляють нормального мирного життя мешканців Донецької і Луганської областей. Голова СБУ повідомив, що очільники міст південно-східних областей України попереджені про відповідальність за причетність до сепаратизму.

«У співпраці з ГПУ створено окремі оперативно-слідчі групи в кожній області. Станом на сьогодні я доповів Генеральній прокуратурі про винесення офіційних застережень від імені держави, з санкції ГПУ. Офіційні застереження винесені 27 міським головам різного рівня адміністративного підпорядкування у Донецькій, Луганський, Миколаївській та Запорізькій областях», – сказав В.Наливайченко.

Він повідомив, що цим особам офіційно під підпис та відеозапис доведено, що у разі скоєння злочину їх очікує покарання.

«Ті люди, які підбурюють на скоєння злочинів, за рішенням судів мають отримати найжорсткіше покарання. Ті, хто підбурюючи і тероризуючи людей, призведе до людських жертв – мають отримати пожиттєве ув’язнення», – наголосив голова СБУ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа