Наливайченко долучився до руху «Українська справа»

На Тернопільщині провели Форум громадської організації «Українська справа», в якому взяли участь сотні жителів області та гості з Києва, зокрема лідер ГО «Оновлення країни» Валентин Наливайченко, який задекларував готовність балотуватися в парламент по Зборівському округу.

«Мені висловили довіру ряд високоповажаних громадських діячів і організацій Тернопілля. Тому я візьму участь у виборах по Зборівському виборчому окрузі», – заявив він на Форумі в Бережанах.

Крім того, Наливайченко повідомив, що візьме участь в попередньому народному голосуванні (праймеріз), яке повинне визначити єдиного кандидата від опозиції.

«Опозиція переможе тільки тоді, коли висуне єдиного кандидата на окрузі. Такий кандидат має обиратися громадами, а не партійними босами.»

«Чесна конкуренція перед виборами корисна, бо дасть можливість для народної люстрації кандидатів, організаційно змобілізує опозицію, створить довіру виборців. Закликаю всіх демократичних і патріотичних кандидатів взяти участь у праймеріз, щоб ми не тратили марно сили на боротьбу між собою», – сказав Наливайченко.

Виступаючи перед учасниками Форуму «Українська справа» він наголосив на необхідності розвивати громадський патріотичний рух, адже, на його думку, партії перетворилися на закриті акціонерні товариства, і не виконують своєї функції.

«Сьогодні основний тягар боротьби за Україну беруть на себе саме громадські організації. Ми йдемо до творення великого потужного громадянського руху. Його початки я бачу в «Українській справі», в «Тризубі», в Молодіжному націоналістичному конгресі, в «Оновленні Країни», – сказав Наливайченко. Він запропонував партнерство громадсько-політичному об’єднанню «Українська справа», адже «Патріотизм – це не слова, а справи. Єднатися треба навколо справ, а не списків чи бюджетів».

Перед учасниками Форуму також виступили координатор «Української справи» на Тернопільщині Олег Вітвіцький, редактор газети «Шлях Перемоги» Віктор Рог, лідер ВО «Тризуб» Дмитро Ярош, представники патріотичних громадських організацій та священики.

Учасники форуму взяли участь у Хресній ході українського патріота, присвяченій Дню Героїв, на чолі зі священиками місцевих церков пройшовши Бережанами від пам’ятника жертвам політичних репресій, поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку, меморіальної дошки В’ячеславу Чорноволу та пам’ятника Степану Бандері. Також зупинилися біля каплиці жертвам сталінських репресій поблизу приміщення колишньої бережанської тюрми, де вшанували пам’ять українських Героїв. Завершилася хода біля братської могили полеглих за волю України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа