Найбільшу загрозу стабільності та безпеці Чорноморського регіону несе Росія

Про це народний депутат, Голова Постійної парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз заявила у своєму заключному слові, де  підвела підсумки проведення 95-го Семінару Парламентської Асамблеї НАТО Роуза-Рота, який проходив у Києві.

friz&Urinets

Парламентар підкреслила  велике значення проведення семінару ПА НАТО в Україні, адже безпека та стабільність Чорноморського регіону для нашої країни має велику вагу.

“В ході семінару ми мали можливість отримати нову інформацію, нове бачення на питання взаємодії, координації, кооперації та співпраці країн Чорноморського регіону. Також учасники семінару мали можливість ознайомитися з ситуацією на сході України і в Криму, про перебіг подій в ході Мінського процесу. Було представлено незалежне, аналітичне бачення щодо здійснення реформ в нашій державі, її економічний стан та перспективи розвитку. Я сподіваюсь, не помилюся, якщо зазначу, що учасниками семінару було одностайно зроблено висновок – одну з найбільших загроз стабільності та безпеці у Чорноморському регіоні несе Росія, яка намагається змінити баланс сил в регіоні Чорноморського басейну, і  не тільки», – зауважила під час свого заключного виступу політик.

Народний депутат впевнена, що саме в цьому контексті роль і місце України набувають ключового значення.

“Україна визначила для себе це місце і готова бути гідним та надійним партнером країн-членів НАТО. Адже вже зараз, за вашої підтримки, ми понад три роки стримуємо агресора номер один у світі, який має найбільшу армію на континенті. Не має бути сумніву в тому, що інтеграція у спільний євроатлантичний простір України, з набуттям у майбутньому членства в НАТО, відповідає спільним інтересам, як України так і НАТО. При цьому ми розуміємо великий обсяг домашнього завдання, який має здійснити Україна, аби відповідати вимогам, стандартам та критеріям набуття членства в НАТО. Ми розуміємо важливість виконання цього завдання і маємо здорові амбіції довести спроможність бути достойним партнером Альянсу. Разом з тим, ми розраховуємо на розуміння і підтримку нашими партнерами, країнами – членами  НАТО», – підкреслила Ірина Фріз.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 5 Jul 2017 13:22:32 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа