Надруковано матеріали «Бандерівських читань»

5555

Вийшли друком вибрані матеріали перших і других Бандерівських читань, котрі проходили в Києві в лютому відповідно 2014 і 2015-го років.

У збірнику оприлюднені доповіді українських науковців, публіцистів, громадських та політичних діячів, котрі прозвучали під час Бандерівських читань. Серед них Олександр Сич, Леонтій Шипілов, Олег Баган, Ірина Фаріон, Юрій Сиротюк, Віктор Рог, Андрій Іллєнко, Петро Іванишин, Ярослав Сватко, Микола Посівнич, Ростислав Мартинюк та багато інших.

«Мета націоналістичних читань – застосовувати бандерівські ідеї в сучасних умовах, творчо їх розвивати. Регулярні націоналістичні читання мають стати відкритим форумом, що об’єднуватиме націоналістичну думку. Не менш важливе завдання – продемонструвати українській громадськості, що прихильники правих ідей мають вагомий інтелектуальний підмурівок», – наголошує в передмові до збірки ініціатор проведення Бандерівських читань, директор незалежного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрій Сиротюк.

Друковані матеріали Бандерівських читань допоможуть нашим співвітчизникам детальніше ознайомитися з ідеологією українського націоналізму, усвідомити її актуальність сьогодні і в майбутньому, відкрити маловідомі сторінки історії ОУН та її лідера Степана Бандери.

Василь БЕРЕЗА, УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа