Надприбутки на ремонтах після російських обстрілів: поліція повідомила підряднику про підозру

Правоохоронці встановили, що 36-річний підприємець у рази завищив вартість матеріалів та будівельних робіт під час реконструкції будівель одного з професійних училищ райцентру. Таким чином завдав збитків державі на понад 1,5 мільйона гривень.

У навчальному закладі ударною хвилею внаслідок ракетного обстрілу були пошкоджені віконні конструкції. Відповідно до договору, укладеного з Житомирською ОВА, директор товариства з обмеженою відповідальністю мав забезпечити ремонтні роботи. Йшлося про заміну 108 віконних блоків на нові металопластикові, встановлення пластикових підвіконь та відливів з листової сталі. Реконструкція проводилася у навчальному корпусі, спортзалі, майстерні та гуртожитку ПТУ.

Надалі підприємець, користуючись відсутністю технічного нагляду та контролю за його діяльністю, вніс неправдиві відомості до акту приймання виконаних будівельних робіт та довідку про їх вартість. На підставі цих документів й була здійснена остаточна оплата.

Правоохоронці встановили, що під час реконструкції були використані меншовартісні матеріали, а ціна значно завищена. Крім того, змонтовані конструкції не відповідають нормам, визначеним нормативно-правовими актами в галузі будівництва для навчальних закладів. Вони не можуть забезпечити належної теплоізоляції, освітлення та вентиляції приміщень, а тому не можуть бути прийняті та повинні бути перероблені.

8 жовтня слідчі Бердичівського райвідділу поліції повідомили фігуранту, жителю Андрушівської громади, про підозру у привласненні майна, шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) та службове підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). Досудове розслідування проводиться за оперативного супроводу співробітників УСБУ області та під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

За такі дії чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Зауважимо, що фігурант вже є обвинуваченим у подібних оборудках, проведених під час реконструкції ще одного бердичівського закладу освіти. Нині триває судовий розгляд.

Бердичівський районний відділ поліції

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа