Над Україною працюють одразу три розвідувальні літаки Великої Британії та США

1024px-Global_Hawk_1

Сьогодні над Україною одночасно працюють три розвідувальні літальні апарати Великої Британії та Сполучених Штатів Америки.

Про це інформує mil.in.ua

В небі України здійснює політ стратегічний розвідувальний дрон RQ-4 Global Hawk Повітряних сил США, який після входження в наш повітряний простір над Чернівецькою областю, одразу приступив до моніторингу південних та східних регіонів України.

Потім безпілотник продовжив свій політ вздовж кордону з Білоруссю над північними та центральними областями України.

BPLA-1536x785

Також у повітряному просторі України було помічено великий розвідувальний літак Boeing RC-135W Rivet Joint Повітряних сил США.

Літак-розвідник перетнув лінію українського кордону над Західною Україною та почав моніторити північний кордон.

SSHA

Пізніше до американського літака приєднався його колега з Великої Британії.

Британський літак радіоелектронної розвідки RC-135W перетнув повітряний простір України зі сторони Польщі, де перед цим моніторив західний кордон Білорусі.

Brytanskyj

Станом на 18-ту годину літаки продовжують розвідувальну роботу.

Нагадуємо, що 21 січня, стратегічний розвідувальний безпілотник RQ-4 Global Hawk Повітряних сил США уперше моніторив для України кордон з Білоруссю та Росією.

Marshrut-polotu-Northrop-Grumman-RQ-4A-Global-Hawk-21-sichnya-2022-roku

Дрон з позивним UAVGH000 злетів з авіабази у Об’єднаних Арабських Еміратах та дістався нашої країни через повітряний простір Іраку, Йорданії, Греції та Болгарії. Спочатку він зробив декілька кіл на півночі України між Житомиром та Конотопом, після чого направився в напрямку Ізюму у Харківській області.

Україна допускає у свій повітряний простір іноземні літаки та безпілотні літальні апарати для моніторингу ситуації на окупованих територіях Донбасу та Криму. Отримані дані згодом передаються нашим військовим.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа