Нацполіція та СБУ затримали п’ятьох підозрюваних у підпалах на замовлення спецслужб рф

Фігуранти, завербовані ворожими агентами через телеграм-канали, підпалювали автомобілі Сил безпеки та оборони України і об’єкти Укрзалізниці в Одесі й на Київщині. За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі.

Так, в Одесі правоохоронці затримали трьох місцевих чоловіків, які підпалили мікроавтобус Volkswagen Transporter, що належить військовому ЗСУ. Крім того, зловмисники підпалили сигнальне обладнання на одній із міських залізничних станцій.

Фігуранти відзняли злочини на відео та надіслали замовнику, але гроші за виконану роботу так і не отримали.

Після затримання правопорушників було передано працівникам СБУ в Одеській області.

Ще один факт підпалу поліцейські задокументували на Київщині: зловмисники підпалили релейну шафу Укрзалізниці. Обладнання пошкоджень не зазнало.

Правоохоронці провели низку розшукових заходів та встановили двох паліїв. Один з них – раніше судимий за наркоторгівлю і хуліганство місцевий мешканець, який залучив до підривної діяльності на користь росії 16-річного спільника.

Слідчі СБУ повідомили їм про підозру, залежно від скоєного, у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ) та замаху на диверсію, вчинену в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу).

Підозрювані взяті під варту. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Закликаємо громадян не реагувати на підбурювання до вчинення злочинів, адже ворог нашими ж руками намагається дестабілізувати ситуацію в країні.

Нагадуємо, що Національна поліція України запустила чат-бот «Народний месник», який дозволяє оперативно передати інформацію про підозрілих осіб, що можуть бути причетні до співпраці з окупантами, підготовки диверсій, допомоги у пересуванні сил ворога та щодо інших воєнних злочинів рф. Приєднатись до офіційного телеграм-бота Нацполіції можна за посиланням: https://t.me/ukraine_avanger_bot.

 

Департамент комунікації Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа