Нацполіція перекрила наркотрафік з Європи під виглядом косметичних засобів

Щомісяця ділки отримували дохід у понад мільйон гривень. Правоохоронці провели два етапи спецоперації зі знешкодження діяльності наркоугруповання. У фігурантів вилучили «товару» на 3,5 млн грн. Сімом затриманим оголошені підозри. 

Наркотики та психотропи фігуранти маскували у предметах побутової хімії та косметики. Наркобізнес організував 33-річний киянин, який зараз проживає за кордоном, звідки та постачав наркотики. До незаконної діяльності він залучив ще шістьох учасників.

Задокументували злочинну діяльність групи оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУНП в м. Києві.

У березні минулого року правоохоронці провели перший етап спецоперації та затримали трьох фігурантів, у яких вилучили кокаїну на мільйон гривень. Згодом поліцейські задокументували діяльність ще чотирьох осіб, причетних до наркоторгівлі.

29 червня поліцейські за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1 реалізували другий етап спецоперації. У столиці проведені 10 одночасних санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх автівках: слідчі вилучили понад 80 гр кокаїну, 50 гр метамфетаміну, 100 пігулок МДМА, електронні ваги, прилади для пакування наркотичних засобів під виглядом косметичних засобів, гроші в національній та іноземній валюті, пакувальні матеріали, «чорнові» записи.

Орієнтовна вартість вилученого «товару» за цінами «чорного» ринку становить понад 3,5 мільйона гривень. Речові докази відправлені на експертизу.

Чотирьох учасників групи затримали у порядку ст. 208 КПК України. Слідчі повідомили їм про підозру за збут наркотичних засобів групою осіб (ч. 2 ст. 307 ККУ). Окрім того, обвинувальний акт відносно одного з підозрюваних вже розглядається Оболонським районним судом м. Києва за аналогічною статтею. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Печерська окружна прокуратура м. Києва.

Поліцейські встановлюють усіх осіб, причетних до постачання наркотиків з Європи до України.

 

Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа