Начальника Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного нагородили медаллю Війська Польського

15 липня у Генеральному консульстві Республіки Польща у Львові відбулася церемонія вручення Золотої медалі Війська Польського. Її отримав генерал-лейтенант, доктор історичних наук, професор, начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, депутат Львівської міської ради Павло Ткачук.

Урочистий захід розпочався з вітального слова Генерального консула Республіки Польща у Львові Ярослава Дрозда. Він підкреслив значущість нагороди, а також висловив свою повагу генералу Ткачуку, а також Збройним Силам України у його особі. Також Ярослав Дрозд підкреслив, що Павло Ткачук став першим українським офіцером, хто отримав Золоту медаль Війська Польського.

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П`ятак привітав від імені голови Львівської обласної ради Петра Колодія та депутатського корпусу обласної ради генерала Ткачука з цією високою нагороди Війська Польського.

Валерій П’ятак, зокрема, сказав: «Ми знаємо Вас, як достойну людину, справжнього українського офіцера, генерала. Вам вдалося реформувати та модернізувати очолювану Вами академію, а ще – Яворівський полігон. Під Вашим керівництвом виховується майбутнє армії – українські офіцери.  На базі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, зокрема, на Яворівському полігоні, постійно проходять міжнародні військові навчання, відбуваються військові вишколи українських вояків».

«Ваші заслуги перед державою і українським народом неодноразово відзначала держава Україна. Сьогодні до цих нагород додалася ще одна. Вітаю Вас з цією високою нагородою!», – зазначив Валерій П’ятак.

Також з промовою виступила спеціальний уповноважений представник міністра оборони Республіки Польща посол Агнешка Мердженішевська. Вітаючи Павла Ткачука, пані Агнешка зазначила, що сьогодні у Варшаві планувалося підписання Угоди про створення польсько-литовсько-української бригади, але урочистості, на жаль, були перенесені. Також вона додала, що польська сторона завжди готова надати підтримку Україні.

До привітань долучилися головний капелан Львівської архиєпархії УГКЦ Степан Сус, аташе з питань оборони при Посольстві Республіки Польща, полковник Кшиштоф Ліс, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, а також дипломат, науковець, уповноважений посол України в Республіці Польща Маркіян Мальський. Крім того, взяли участь у нинішньому заході члени дипломатичного корпусу України та Польщі, представники Збройних Сил України,  працівники МНС, Львівської митниці, Західного регіонального управління державної прикордонної служби, а також представники культурних, освітніх та наукових кіл Львова.

Павло Ткачук висловив свою вдячність та підкреслив, що дата нагородження є символічною, оскільки саме сьогодні відзначаємо річницю Грюнвальдської битви, під час якої українці спільно з поляками відстояли свою територіальну цілісність та незалежність.

Також генерал сказав, що, не зважаючи на нинішні події в країні, він зберігає віру в Збройні Сили України, в державу загалом. А завершив свій виступ Павло Ткачук гаслом «За нашу і вашу свободу!»

ткачук 01

ткачук 03

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа