Начальник освіти у Садового тепер буде косити сіно

Ні корови, ні свині – а ділянку дай мені!

 Вчора, 4 грудня, під час сесії Брюховицької селищної ради депутати передали в оренду 4,5 сотих землі для сінокосіння начальнику управління освіти Львівської міської ради Галині Слічній.

Відповідну пропозицію поставив на голосування місцевий землевпорядник Андрій Кордюк, який наголосив, що чиновник проживає в Брюховичах, тому має право просити про оренду ділянки для сінокосу. Хоча відомо, що отримати ділянку з таким цільовим призначенням може тільки особа, що розводить худобу і потребує пасовища. Про це йдеться у 34 ст. Земельного кодексу України.

Мотивуючи підтримку цього рішення тим, що треба допомогти нашій бідній освіті, депутати дружньо проголосували за надання в оренду 4,5 сотих землі головному освітянину Львова.

Тож в недалекому майбутньому начальник управління освіти Галина Слічна може стати власницею чималого шмату землі. Адже, маючи власну ділянку площею 17 сотих (1700 кв. м згідно з декларацією про доходи), з часом, ймовірно, селищна рада допоможе їй провести зміну цільового призначення орендованої ділянки та доєднати до своєї власної, яка знаходиться поруч.

Нагадаємо, що згідно із законом, змінювати цільове призначення ділянки сільськогосподарського призначення заборонено.

А можливо начальник управляння освіти міста хоче змінити освітянський профіль на сільськогосподарський, зокрема розведення великої рогатої худоби?

ГО «Пліч-о-пліч заради майбутнього»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа