НАБУ вважає, що треба зацікавити регіоналів зливати однопартійців “угодою зі слідством”

Реальною допомогою Бюро у розслідуванні мають бути не гучні заяви, а якнайшвидше законодавче врегулювання механізму угоди зі слідством та надання НАБУ права на самостійне прослуховування каналів зв’язку. У цьому переконаний директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
Під час брифінгу він наголосив, що дехто з осіб, чиї прізвища вказані в матеріалах, наданих В.Трепаком, має бажання співпрацювати з Національним антикорупційним бюро під час розслідування. Однак, через відсутність в Україні механізму угоди зі слідством, навряд піде на зустріч детективам.
«Інститут угоди зі слідством має стати важливим інструментом у боротьбі з корупцією», – заявив директор Бюро.
А.Ситник закликав можливих свідків та «посередників» у матеріалах так званої «чорної бухгалтерії» повідомляти будь-які факти, що стосуються даного кримінального провадження, на умовах анонімності. Для цього створена захищена електронна поштова скринька [email protected], доступ до якої мають винятково детективи Бюро. Окрім цього, в Бюро працює безкоштовна телефонна лінія 0-800-503-200 та Громадська приймальня (м. Київ, вул. В. Сурикова, 3).
Нагадуємо, що для законодавчого врегулювання питання угоди зі слідством та автономного прослуховування необхідно внести зміни до чинних Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України. Відповідні законодавчі ініціативи були направлені до профільного комітету Верховної Ради України.

Copyright © 2016 Національне антикорупційне бюро України

Ви отримуєте цей лист з метою інформування про поточну діяльність Національного антикорупційного бюро України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа