НАБУ співпрацюватиме з Європолом у розслідуваннях транскордонних корупційних злочинів

Взаємодія з Європолом (Європейське поліцейське управління) – один із пріоритетів Національного антикорупційного бюро України. Адже від ефективної співпраці Бюро з антикорупційними та правоохоронними органами інших країн залежить успіх розслідувань у багатьох кримінальних провадженнях. На цьому наголосив директор НАБУ Артем Ситник.

Під час тренінгу «Координація та співпраця з Європолом у кримінальних провадженнях», організованого Консультативною місією ЄС (КМЄС) в Україні для детективів НАБУ, прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та співробітників Міністерства внутрішніх справ, він зазначив, що у розслідуваннях кримінальних проваджень Бюро доводиться часто звертатися до закордонних відомств. Без їхнього сприяння важко відслідковувати грошові потоки та розкривати корупційні схеми.

Старший радник з питань протидії корупції КМЄС Клеменс Мюллер підкреслив, що відтепер НАБУ має можливість створювати спільні команди розслідувань з Європолом, що є потужним інструментом для розкриття транскордонних злочинів.

«Як створити  спільні команди розслідувань –  це питання порядку денного даного тренінгу. Така співпраця може допомогти НАБУ та САП  підняти розслідування на новий рівень. Також до кінця року очікується підписання операційної угоди  між Україною і Європолом», – підкреслив К.Мюллер.

У свою чергу А. Ситник подякував європейським партнерам за підтримку як у напрямку проведення тренінгів, закордонних робочих візитів, так і матеріально-технічного забезпечення.

Нагадуємо, що НАБУ підписало Меморандум про взаєморозуміння з Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС). Раніше у рамках співпраці відбувся візит до Польщі, де НАБУ підписало Меморандум про співпрацю з польським Антикорупційним бюро.

Copyright © 2016 Національне антикорупційне бюро України

Ви отримуєте цей лист з метою інформування про поточну діяльність Національного антикорупційного бюро України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа