НАБУ розслідує, але суди не розглядають – потрібна судова реформа

Із 68 кримінальних проваджень, у яких детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до судових інстанцій, 24 наразі залишаються без судового розгляду.

При цьому деякі справи перебувають поза увагою служителів Феміди понад рік. «Рекордсменом» за параметром затримки розгляду у суді є провадження стосовно судді Сєвєродонецького міського суду (відома у ЗМІ як «Суддя з нерухомістю в Іспанії»), яке вже 15 місяців перебуває без руху в Слов’янському міськрайонному суді Донецької області. Понад рік не розглядається й справа про незаконний вплив на Міністра економічного розвитку та торгівлі.

Серед причин затягування розгляду справ у судах: проблеми з визначенням підсудності, зайнятість та відвід служителів Феміди, неявка учасників процесу, повернення обвинувального акту прокурорам САП, тривалий розгляд в апеляційній інстанції тощо.

Інформацію про інші провадження, розслідувані детективами НАБУ й передані до суду, а також статус їх розгляду служителями Феміди — в оновленій таблиці на сайті Бюро. Також вашій увазі – оновлена інфографіка «Антирейтинг справ у судах».

*Усі дані наведені станом на 31.05.2017

nabu-courts

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа