НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням чинного народного депутата України

НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням чинного народного депутата України у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення. 

Згідно з попередніми повідомленнями, йдеться про депутата Верховної Ради Сергія Лабазюка з групи За майбутнє.

Як встановило слідство, у серпні 2023 року народний депутат України, за сумісництвом власник великого будівельного та аграрного бізнесів, звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження наступних кроків нардеп також залучив директора компанії. Згодом особи надали топпосадовцю Державного агентства відновлення неправомірну вигоду у сумі 150 тис. дол. США. Передача хабаря відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Це вже другий народний обранець, обвинувачений у справі щодо надання неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення.

Обвинувальний акт стосовно його колеги скерували до суду у квітні 2024 року.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року НАБУ і САП спільно з Віцепрем’єр-міністром з відновлення України – Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України реалізували масштабну операцію з викриття чинних народних депутатів України, посадовців та представників бізнесу на наданні неправомірної вигоди.

nabu.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа