НАБУ і САП подали клопотання про заочне досудове розслідування стосовно судді Чауса

nabu-logo25 січня детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням з прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури подали клопотання до Солом’янського районного суду м. Києва про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (так зване «заочне розслідування») стосовно судді Дніпровського районного суду м. Києва Миколи Чауса.

Вдатися до таких дій НАБУ та САП змушені через переховування підозрюваного від органу досудового розслідування та оголошення його у міжнародний розшук. Про виклик на допит його поінформовано згідно з вимогами законодавства. Відповідні публікації, як того вимагає закон, розміщені на офіційних ресурсах: в газеті «Урядовий кур’єр» та веб-сайті Бюро.

Нагадуємо, 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди (хабара) у сумі 150 тис. дол. США за винесення рішення суду в інтересах підсудного.

Письмове повідомлення про підозру судді Дніпровського районного суду м. Києва Миколі Чаусу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 України, складене керівником САП 10 серпня 2016 року й направлено Миколі Чаусу 11 серпня 2016 року у спосіб, передбачений вимогами ст. 135-136, 278 Кримінального процесуального кодексу України

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та  його арешт. Після цього, скориставшись суддівським імунітетом, підозрюваний залишив територію України.

З 16 серпня суддю Чауса оголошено у національний, а з 11 листопада  —у міжнародний розшук.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа