На Житомирщині судитимуть державну реєстраторку, яка «відібрала» в орендаря сільгоспугіддя вартістю майже 3 млн грн

Прокурор Коростишівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно держреєстраторки за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчиненою особою, яка має доступ до неї, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 362 КК України).

Як повідомлялося раніше, у серпні 2022 року значний масив землі вартістю майже 3 млн грн, що в Житомирському районі, які орендувало сільгосппідприємство, протиправно перейшло у користування іншому товариству. Це відбулося без відома власників земельних ділянок та самого орендаря сільгоспугідь, який тривалий час вирощував зернові.

Розслідуванням встановлено, що до земельної оборудки причетна начальниця відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень однієї із сільських рад.

Посадовиця за допомогою свого індивідуального ключа внесла до електронної бази даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно неправдиві відомості.

Унаслідок несанкціонованого втручання обвинувачена «віддала» у користування іншому приватному товариству 72 земельні ділянки загальною площею понад 200 га.

Досудове розслідування проводило відділення поліції № 4 Житомирського райуправління, оперативний супровід – кіберпідрозділу УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

16 квітня 2024 року

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа