На Житомирщині поліцейські зведеної бригади «Воля» перешкодили незаконному перетину державного кордону

За попередньою інформацією, 35-річний житель Миколаєва проклав свій маршрут через ліси на Олевщині. Так чоловік хотів дістатися до білорусі. Документувала обставини правопорушення слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (м. Олевськ) Коростенського райуправління.

Про те, що в одному з сіл прикордоння з’явився незнайомець, який спілкується російською мовою, до поліції повідомили місцеві жителі. Тож на місце негайно прибули поліцейські бригади «Воля».

Правоохоронці віднайшли підозрілого чоловіка у селі. Він зізнався, що напередодні прибув з Миколаєва на Коростенщину, запланувавши таким чином залишити територію України.

До подорожі чоловік підготувався: окрім виявлених майже 14 тисяч доларів та близько 20 тисяч гривень, поліцейські вилучили у нього карти населених пунктів, що межують з сусідньою країною, а також телефони, павербанки та інструменти.

Нині слідчі встановлюють обставини події у межах досудового розслідування за ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. Оперативний супровід здійснюють працівники УКР поліції області.

Про випадок також було сповіщено співробітників СБУ.

Відповідно до чинного законодавства такі протиправні дії караються 5 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа