На Житомирщині арештовані безакцизні цигарки на майже 800 тис. грн передали ЗСУ

Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом зберігання з метою збуту, а також збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів – тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Крім цього, у межах досудового розслідування кримінального провадження, в обвинуваченого вилучено понад 15 тис. пачок цигарок на загальну суму майже 800 тис. грн, які мав намір незаконно реалізувати.

За експертними висновками, тютюнова продукція відповідає вимогам законодавства та є якісного гатунку.

Відтак, обласна прокуратура ініціювала передачу тютюнових виробів у повному обсязі на потреби Збройних Сил України.

Як ми нещодавно повідомляли, у лютому цього року на ринку міста Малина виявили «торговця», який займався протиправним збутом підакцизних товарів. Він продавав тютюнову продукцію без передбаченого законом дозволу безпосередньо з власного мікроавтобуса.

У ділка вилучено, крім зазначеного обсягу тютюнових виробів, готівку у різних національних валютах та інші товарно-матеріальні цінності.

Досудове розслідування проводило ГУНП в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури

15 квітня 2024 року

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа