На Закарпатті викрили канал незаконного переправлення осіб через українсько-угорський кордон

Оперативники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів ліквідували стійкий канал незаконного переправлення через державний кордон громадян України призовного віку. Заходи проводили у співпраці зі співробітниками міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.
Група правоохоронців зупинила на околиці села Великі Береги Берегівського району трьох чоловіків призовного віку, які мали намір незаконно перетнути українсько-угорський кордон, та двох переправників, які мали їм це забезпечити. Організатора правопорушення, його пособника та трьох «клієнтів» затримали під час транспортування останніх до кордону на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Лужанка».
Як встановили оперативники, організатор, 46-річний закарпатець, познайомився з жителями Івано-Франківщини і Сумщини в Ужгороді та домовився з ними про сприяння у перетині кордону. «Технічні» моменти «операції» забезпечував його пособник, також місцевий житель. Усього перехід держрубежу коштував «клієнтам» 21500 доларів США.
Водночас, було проведено санкціонований обшук транспортного засобу переправників, у ході якого було вилучено грошові кошти та чорнові записи ділків.
Організаторів незаконного переправлення затримали в порядку ст.208 КПК та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області. Наразі їм оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 ККУ.
Осіб, як намагалися незаконно перетнути державний кордон, притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа