На Закарпатті передали до суду справу трьох переправників

До Великоберезнянського районного суду скерували справу щодо трьох закарпатців, які організували в Ужгородському районі декілька схем незаконного переправлення осіб через державний кордон.
 
Чоловіків затримали на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Великий Березний» наприкінці грудня минулого року. До того ж, правоохоронці задокументували ще декілька фактів здійснення ними аналогічних правопорушень у червні та липні 2023 року. Тоді організатор та провідники зголосилися за грошову винагороду у розмірі 3000 доларів США з особи перевести з України до Словаччини декількох чоловіків призовного віку. «Клієнтів» розташовували у готелях прикордоння, організовували їх доставку до держрубежу та інструктували щодо напрямку подальшого руху.
Наразі досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження ( ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України») завершено. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину та з конфіскацією майна.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа