На захист люстрації під Конституційним судом проведуть театральне дійство

Завтра, у четвер, 27 жовтня о 9:30 під стінами Конституційного Суду України відбудеться театралізована акція на захист люстрації. Активісти покажуть, як  «ручні» судді Януковича в КСУ намагаються вбити люстрацію, е-декларування та інші постмайданівські здобутки України.

 Акція відбудеться за адресою вул. Жилянська, 14.

Справа в тому, що в цей день Конституційний суд продовжить розгляд справи щодо конституційності окремих положень Закону «Про очищення влади» в закритому режимі.

Це – вже третя спроба суддів КС тлумачити закон про люстрацію чиновників на користь своїх політичних кураторів в Адміністрації президента та Верховній Раді, що в результаті має призвести до скасування всіх результатів люстрації та повернення всіх поплічників Януковича на свої посади. Історію розгляду Закону «Про очищення влади» Конституційним Судом читайте за посиланням: http://lku.org.ua/press_articles/550

Під час акції активісти в мантіях та потворних масках на обличчях, керовані особою в образі верховнокомандуючого, будуть забивати цвяхи та розтинати реформи: люстрацію, е-декларування, судову реформу.

На думку активістів, Конституційний суд досі на третину складається із суддів Януковича тому, що це – вигідно президенту Петру Порошенко, який, як і екс-президент Янукович, теж вносив зміни в Конституцію України і хоче лишити собі «останній залізобетонний інструмент», яким можна скасувати будь-які антикорупційній постмайданні досягнення.

Під час акції відбудеться брифінг.

Нагадаємо, третина чинного складу КС — ті самі судді, які в 2010 році дали Януковичу необмежені повноваження і привели «Партію регіонів» до влади. За це Парламент ще під час Євромайдану постановив їх звільнити, а Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження. Серед них і Голова суду Юрій Баулін, якого Президент Порошенко мав звільнити ще 2 роки тому.

З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа