На загарбників капели та «А-ба-ба-га-ла-ма-ги» не стали заводити справу

Прес-служба голови комісії Київради з питань культури і туризму Олександра Бригінця повідомила, що правоохоронні органи відмовилися порушувати кримінальну справу проти ТОВ «Тригліфи», яке через прорізану в стелі дірку увірвалося в Муніципальну академічну чоловічу хорову капелу ім. Л. М. Ревуцького .

Інформацію депутату надало Печерське районне управління ГУМВС України в м. Києві у відповідь на його звернення з проханням порушити кримінальну справу. У листі-відповіді правоохоронці визнали проникнення в приміщення хорового залу концертного закладу культури незаконним. Але повідомили, що починаючи з 2006 року на підставі висновків про технічний стан несучих конструкцій будівлі, організація неодноразово зверталася до балансоутримувача будинку КП «Київспецжитлоексплуатація  » з проханням вирішити з орендарем другого поверху – капелою ім. Ревуцького та видавництвом «А-ба-ба-га-ла-ма-га» – питання про проведення ремонтних робіт для усунення аварійного стану.

«Цікаво, що дії, які очевидно є незаконними навіть для самої міліції, були виправдані не в судовому порядку, а оперуповноваженим Печерського райвідділу міліції, який готував постанову про відмову в порушенні кримінальної справи. Тобто співробітник міліції виступив адвокатом порушників закону і руйнівників пам’ятника », – заявив О. Бригінець.

Джерело: Лівий берег

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа