На виборах тітушкам може бути несолодко

@Ольга Айвазовська
ПОПЕРЕДЖАЮ всі партії, штаби і кандидатів, які планують спробувати використати старі схеми чи купувати голоси. Краще не починайте. Ми направимо до вас всіх тих, хто шукав ночами тітушок районами Києва та інших міст з патрулями 19-21 лютого і не міг відірватись за вбивства та катування. Вам ніхто не пробачить цього та не забуде. Вибори повинні бути демократичними настільки, щоб Схід та Захід прийняв новообраного Президента, міського голову та раду столиці.
ОПОРА розпочала спостереження на виборах. Наш план станом на зараз: 150 довготермінових спостерігача від початку та до кінця кампанії, по 2000 короткотермінових спостерігачів на кожен з потенційних 2-х турів. В Києві буде виставлено від 500 до 1000 спостерігачів на дільниці.
Крім того, ми готові навчити, надати методички, поділитись знаннями з усіма волонтерами, які хочуть бути корисники в селі, селищі, райцентрі чи місті. Будемо їхати до вас з матеріалами, тренінгами, презентаціями. Зголошуйтесь також студентські середовища, які організовано планували спостерігати, але потребують консультування та підтримки. За місяць почнемо запускати різні технологічні речі, які допоможуть дистанційно отримувати інформацію щодо протидії та реагування на порушення, фіксувати та систематизовувати дані. Якщо є бажання долучатись, то на завтра на сайті ОПОРИ (oporaua.org) з’явиться електронна форма реєстрації спостерігачів, де можна залишити свій контакт для комунікації.
Також МІЙ СПИСОК БАЖАНЬ: 1) волонтери та 1 прес-секретар в нашу команду на роботу і з хорошим досвідом; 2) юристи, які хочуть допомогти оперативно з формами документів; 3) спеціалісти, які можуть допомогти готувати відео та анімацію; 4) інформаційні партнери, які готові оперативно отримувати та публікувати матеріали про кампанію, розміщувати банери на веб-портали тощо.
Зі свого боку обіцяю, що ОПОРА ні на крок не відступиться від принципів незаангажованого спостереження, а про результати нашого моніторингу дізнається весь світ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа