На Волині судитимуть активістку за акцію «Бізнес на крові»

У Луцьку відбудеться суд по обранню запобіжного заходу до голови Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс» Майї Москвич.

Так, судове засідання відбудеться у понеділок, 17 лютого, у Луцькому міськрайонному суді за адресою вулиця Лесі Українки, 24. Початок о 17:00.

Майю Москвич слідчі підозрюють у хуліганстві – «грубому порушенні громадського порядку, вчиненому групою осіб, що супроводжувалися особливою зухвалістю та винятковим цинізмом», йдеться у матеріалах справи (у додатку). Санкцією частини 2 статті 296 КК України передбачено обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Епізод про хуліганство розслідується в рамках кримінального провадження стосовно подій 5 лютого, коли активісти луцького Майдану в рамках кампанії з бойкоту бізнесу Партії регіонів навідалися до закладів, що належать членам цієї партії. Акція називалася «Екскурсія «Бізнес на крові». Учасники «екскурсії» проходили центральними вулицями Луцька та зупинялися біля підприємств, власники яких є членами Партії регіонів, або фінансують її чи Януковича. Під час заходу біля кожного з таких закладів активісти виливали біля дверей підприємства відро води, зафарбованої в червоний колір.

Сторони обвинувачення вимагають застосувати до Майї Москвич низку запобіжних заходів: «носити електронний засіб контролю; не відвідувати місця проведення мітингів, демонстрацій, походів, пов’язаних з акціями протесту; утримуватися від спілкування з особами, які приймали участь у акції протесту «Бізнес на крові», а також з іншими особами з числа лідерів ВО «Майдан» – Ігорем Гузем, Володимиром Бондарем, Сергієм Григоренком, Анатолієм Грицюком, Андрієм Козюрою, Сергієм Похою, Владиславом Маньком, Романом Перванчуком, Миколою Собуцьким , Іриною Гладун; не відлучатися з міста Луцька», йдеться документі.

Прес-служба ВМГО «Національний Альянс»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа