На Вінниччині затримали переправника осіб через кордон

Оперативні співробітники Могилів-Подільського загону затримали мешканця Вінниччини, який перевозив особу до кордону на власному автомобілі. Встановлено, що він був учасником злочинної групи, яка надавала послуги з незаконного перетинання державного кордону. Для організації та узгодження дій зловмисники використовували один із популярних месенджерів.

Транспортування «клієнта» з Вінниці до визначеної точки поблизу кордону з Придністровським регіоном Молдови здійснював 34-річний водій. Щоб не привертати уваги правоохоронців, водій вирішив взяти з собою подругу, створюючи враження звичайної сімейної поїздки. Вартість такої подорожі становила понад 2 тисячі доларів США.

Водія затримали відповідно до статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон».

Заходи проводилися в рамках кримінального провадження за ст. 332 КК України спільно з представниками Могилів-Подільського районного відділу поліції та під процесуальним керівництвом Могилів-Подільської окружної прокуратури.

Слідчі дії тривають.

Державна прикордонна служба України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа