“На вершині світової слави” – 140-річчя від дня народження Соломії Крушельницької

Цього року українська громадськість відзначає 140-річчя від дня народження видатної української оперної співачки Соломії Крушельницької.

Виставка матеріалів з фондової збірки Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові “На вершині світової слави” у Музеї книги і друкарства України розпочинає урочисті заходи, присвячені цьому ювілею. Куратори виставки: Ірина Криворучка, в. о. директора Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові і Данута Білавич, завідувач наукового відділу Музею.
На виставці представлені матеріали з приватного архіву Соломії Крушельницької, які зберігаються у фондах Музично-меморіального музею співачки у Львові. Серед експонованих документальних пам’яток: оригінальні світлини, афіші, програми оперних вистав за участю Соломії Крушельницької, добірка вокальних творів, клавіри опер, статті про С. Крушельницьку, а також музикознавча література, яка була опублікована в різних країнах впродовж останнього десятиліття та інші раритети.

Виставка “На вершині світової слави” дає відвідувачам можливість краще пізнати велич і надзвичайний талант однієї з найвидатніших оперних співачок минулого століття.
Відкриття виставки відбудеться 1 березня 2012 р о 16.00 год.

В рамках відкриття виставки – концерт камерно-вокальної музики у виконанні Заслуженої артистки України, солістки Львівського національного Академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької Наталії Романюк.
Партія фортепіано: Лауреат Міжнародних конкурсів, концертмейстер кафедри диригування і сольного співу Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Оксана Древицька. Ведуча концерту: Данута Білавич.

Впродовж 2012 року в різних містах України заплановано ряд заходів для відзначення 140-річчя від дня народження Соломії Крушельницької. Серед них: виставки архівних матеріалів, концерти у Музично-меморіальному музеї С. Крушельницької у Львові, фестиваль оперного мистецтва, який організовує Львівський національний академічний театр опери і балету ім. Соломії Крушельницької, Наукові конференції у Музеї С. Крушельницької у Львові та в Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка.

Музей книги і друкарства України працює щодня, крім вівторка, з 1000 до 1700

За адресою: вул. Івана Мазепи, 21, корп.
(територія Національного Києво-Печерського заповідника)
Довідки: 097-07-13-987 (директор Валентина Бочковська); 044-280-52-56; 280-22-10

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа