На Сумщині влада перешкоджає проведенню патріотичних таборів

Цього року під загрозою стало проведення дитячого патріотичного табору “Коловрат”.

Організатор, голова сумського осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу  Олександр Бойко, заявляє, що заступник губернатора Сумської області Юрія Чиря Ігор Яговдик дав доручення контролюючим органам зірвати проведення дитячого табору.

«Уже дві наради заступника губернатора були присвячені нашому табору, які супроводжувались мозковим штурмом міліції, служби в справах неповнолітніх, спеціалістами Управління молоді та спорту Сумської ОДА», – зазначив Бойко.

За його словами, головна мета цих нарад – спроба недопуску або ж заборони проведення табору.

Крім того Бойко заявив, що Яговдик на засіданні комісії облдержадміністрації повідомив, що «на таких таборах, як «Коловрат» і «Студреспубліка» людей вчать не любити владу та боротись з міліцією».

На захист табору виступив колишній заступник голови Сумської облдержадміністрації Олег Медуниця. Причини таких дій з боку влади він вважає політичними.

«У керівництва сумської ОДА є стійкі «фобії» до будь-яких патріотичних заходів, якщо вони не несуть навантаження у вигляді пропаганди епохи радянської доби чи Московського Патріархату. В області відсутній громадський діалог між неурядовими структурами та владою», – наголосив він.

Олег Медуниця очолює Раду Сеньйорів табору «Коловрат», до якої входять батьки дітей, які вже не перший рік відвідують табір. Ця Рада займається питаннями забезпечення та організації табору.

«Ми не перший рік знаємо та допомагаємо Олександрові Бойку, який є організатором табору. Головне, що нас підтримують батьки і громадськість. Підтримки влади ми не потребуємо, так само як і контролю з її боку», – заявляє Медуниця.

Він також зазначив, це не перший досвід проведення таборувань в умовах адміністративного пресингу. Минулого року правоохоронці та представники влади вже намагалися втрутитися, але їм не вдалося зірвати подібний захід. Так, у серпні 2011 року правоохоронні органи без жодних підстав переписали паспортні дані та зняли на відеокамеру всіх учасників молодіжного патріотичного таборування.

У цьому році такі спроби продовжуються, але організатори налаштовані рішуче та обіцяють в будь-якому випадку

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа