На Сокальщині – вишкільний табір для молоді “Лицар чести”

З 17 по 25 червня на кордоні з Польщею, поблизу спаленого села Городиловичі, що на Сокальщині, на березі річки Західний Буг відбудеться вишкільний табір для молоді “Лицар чести”. Його учасниками стала молодь, переважно зі Сокаля, віком від 14 до 18 років.

 Метою табору є фізичний та ідеологічний вишкіл молоді. Організатори придумали щільну програму заходу, до якої входять спортивні ігри, гутірки, вікторини, смуги перешкод, вимарш довжиною понад 30 км, нічні алярми, та багато іншого – отже ніхто не залишатиметься без діла.

«Дехто каже, що 14 років-це занадто малий вік, щоб відвідувати подібні заходи, адже МНКівські табори відомі своєю суворою дисципліною. Проте ми з цим не згодні. 14 – 18 років-це саме ті роки, коли кожен починає складати свою особисту думку та своє світобачення. Ми працюємо в націоналістичному напрямі, тому хочемо розповісти школярам про українських героїв, показати в яких умовах виколювались колись вояки УПА, навчити дисциплінованості та щирої любові до України. Нехай вони будуть горді, називаючи себе українцем »- розповідає бунчужний табору Назар Франчук.

Важливою особливістю табору є сувора дисципліна, яку зобов”язаний виконувати кожен учасник табору. Алкоголь і сигарети тут заборонені.

До участі у таборі зголосилося близько 45 людей, серед яких і чимало дівчат. Організатори зізнаються, що не чекали такої активності і зацікавленості серед молоді. Для участі учасникам потрібною була згода одного з батьків. Цікаво, що батьки були теж не проти і з радістю підтримали своїх дітей.

 «Коли до нас в школу прийшли і почали розповідати про «Лицар чести», я відразу захотів взяти там участь. Цікаво випробувати себе, подивитись в першу чергу самому на що я здатен. Чекаю повно нових емоцій та незабутніх вражень»-ділиться учасник майбутнього табору Роман із Сокаля.

 На закритті табору відбудеться нагородження цінними призами найбільш достойних, людей, що показали себе з найкращої сторони, справжніх «лицарів чести».

 Прес-служба ЛОО МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа