На Сколівщині пройшов традиційний фестиваль «Ту Стань!-2013»

Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань! – 2013» традиційно відбувся увосьме в перші вихідні серпня у селі Урич Сколівського району. Дійство відбулося за підтримки Львівської обласної ради. Особливістю цьогорічного фестивалю став конкурс вуличних музикантів. Місцеву владу репрезентували депутати облради Остап Стахів та Орест Шейка. Остап Стахів  вручив грамоту організаторам від голови облради Петра Колодія.

Цьогоріч фестиваль, крім дати проведення (раніше він відбувався на початку вересня), порадував змінами: організатори розпочали кількарічний проект зі створення середньовічних укріплень на фестивальній галявині. Для всіх, хто цікавиться музикою, організатори підготували конкурс вуличних музик. Поважними членами журі стали самі ж відвідувачі фестивалю. Гурти, що найбільше припали до душі гостям, виступили на вечірньому концерті в неділю. Глядачів розважали виступами львівський етноколектив «Йорий Клоц» та гурт «Ірдорат» з Білорусі. Завершився фестивальний день великою ватрою зі співами під гітару.

У цьому році організатори відмовилися від стандартної сцени, замінивши її помостом, який розмістили серед публіки. «Ми збільшили територію історичного табору та реалізували нову атракцію – Середньовічний спортзал. Звичайно, дійство не обійшлося і без традиційного нічного штурму фортеці», – зазначає координатор реконструкторів Ярема Іванців. На фесті побувало 10 клубів історичної реконструкції з Києва, Хмельницького, Луцька, Львова та Харкова, також з Литви і Польщі. Поміж тим гості мали можливість взяти участь в середньовічному регбі і танцях, спостерігати за вогняним шоу від київського театру вогню «FireStar».

Протягом фестивальних днів атмосферу доповнювали веселі скоморохи, майстер-класи від ремісників та нічні етнотанці.

На світлині: перед учасниками виступає Остап Стахів

Остап Стахів Участь у відкритті фестивалю ТУСТАНЬ

Прес-служба ЛОР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа