На робочій зустрічі Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій та АТО розглянули законопроект про надання землі учасникам АТО

Вчора у Верховній Раді відбулась робоча зустріч з питання надання земельних ділянок учасникам АТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Сергій Рудик, який був учасником зустрічі.

«Хіба я міг собі уявити в травні 2014 року, коли ініціював цю програму ще як голова Держземагенства України, що через неповні 3 роки цією ініціативою захочуть скористатися понад 140 тисяч учасників бойових дій? Більше того, за даними Держгеокадастру (правонаступник Держземагенства), станом на сьогодні, головні управління в областях вже надали у власність 57 тисяч 200 земельних ділянок, ще понад 112 тисяч осіб отримали дозволи на розроблення проектів землеустрою», – написав С. Рудик.

Він, зокрема зазначив, у зв’язку з тим, що надання земельних наділів АТОшникам відбувається в рамках “старого” закону про приватизацію землі, в ході реалізації цієї програми почали виникати проблеми, пов’язані з черговістю надання земельних ділянок.

«Для багатьох працівників системи держземресурсів та органів місцевого самоврядування постало питання: як вчиняти, якщо одночасно на одну й ту ж земельну ділянку претендують і учасник АТО і звичайний громадянин? Аби унормувати це проблемне питання, ще 15 вересня минулого року зареєстрував проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій соціального захисту учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них в частині забезпечення жилою площею та першочергового відведення земельних ділянок” (реєстр. №5125), який власне сьогодні і став предметом нашого розгляду», – написав парламентар.

Сергій Рудик висловив подяку керівництву та працівникам Комітету за фахову дискусію. «Певен, що спільними зусиллями законопроект пройде”, – зазначив парламентар.

На найближчому засіданні, у середу 15 березня, Комітет розгляне законопроект №5125 і прийме по ньому рішення.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 10 Mar 2017 18:15:45 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа