На Рівненщині до лав Небесного легіону провели двох Героїв і Героїню

🕯️Сергій Стрілець народився 15 серпня 1977 року у селищі Томашгород на Рокитнівщині.
Після навчання у місцевій школі вступив до Одеського інституту сухопутних військ, бо мав мрію – стати військовим. І надалі все своє життя чоловік присвятив ЗСУ. Служив у Рівному, у військовій службі правопорядку. Коли розпочалось АТО, ніс службу в гарячих точках на Сході України. У 2014-му вивів своїх бійців з Іловайська. З початком повномасштабного вторгнення, у 2022 році, офіцер знову повернувся у військо. 13 квітня 2024 року 46-річний підполковник Сергій Стрілець раптово помер. Прощалися з Героєм у Рівному та на Сарненщині. Поховали Захисника на малій батьківщині, в Томашгороді.
🕯️Артем Грачов народився 13 червня 1989 року у селищі Курдюмівка Торецького району Донеччини.
Закінчив місцеву школу №12. У професійно-технічному училищі в Соледарі здобув фах газозварювальника. Після служби в армії повернувся у рідне селище. Працював на заводі, на сезонних роботах. У 2022 році мама Артема переїхала в Рівне, він приїхав до матері, коли почалась масова евакуація населення. У квітні 2023 року отримав повістку, не дивлячись на стан здоров’я, вирішив служити. Під час служби на Харківському напрямку проблеми зі здоров’ям дали про себе знати. 14 квітня 2024 року солдат Державної прикордонної служби Артем Грачов помер у лікарні. З Героєм прощалися на майдані Незалежності у Рівному. Поховали воїна на кладовищі “Нове” в обласному центрі.
🕯️Катерина Шинкаренко народилася у 1994 році в Краматорську, що на Донеччині.
У лави ЗСУ вступила у 2020 році. Група воїнів, у якій була і снайперка Катерина, загинула 22 лютого 2024 року на Донеччині під час виконання бойового завдання. Тіла залишались на тимчасово окупованій території, тільки нещодавно їх вдалося повернути та провести процедуру впізнання. Поховали Героїню у місті Острог, де зараз проживає її родина. Попрощатися з відважною Захисницею прийшли сотні острожан. Катерина нагороджeна ордeном “За мужність” ІІІ ступeня, відзнакою Гeнeрального штабу “Золотий хрeст” та відзнакою Міністeрства оборони України “Хрeст доблeсті”.
Світла пам’ять мужнім Захисникам і Захисницям України!

Рівненська обласна державна адміністрація

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа