На Погулянці школярі шукатимуть таємну грипсу бандерівського бойовика №1

Вже цих вихідних львівський парк “Погулянка” на три дні порине у вирій пригод. 10 жовтня сюди прибуде близько 200 школярів з усієї Львівської області, які зійдуться у тереновій грі “Легенда УПА” ім. Миколи Лемика. З ініціативи ВМГО “Молодіжний націоналістичний конгрес” (МНК) ця гра проходитиме вже в одинадцяте. Вперше вона була проведене у 2003 році на теренах Тернопільщини. 

легенда упа-афішка

Даний патріотичний захід триватиме до 12 жовтня. Команди змагатимуться в смузі перешкод, турзмазі, вело-етапі, турнірі з лазертегу, змаганнях на катамаранах,  брейн-ринзі з історії України, творчих виробах та у тереновій грі. Учні матимуть змогу пройти не лише фізичну, а й моральну та розумову підготовку.

“Найцікавішим етапом буде теренова гра, приурочена легенді, згідно з якою в 1933 році Микола Лемик, отримавши завдання від ОУН — здійснити атентат, вправлявся у револьверній стрільбі в цьому лісі. Саме тут він написав листа своїм упівським нащадкам, тут його й закопав, попередньо помістивши у скляну пляшку. Після вчинення атентату одного з чільних нквдистів – Олексія Майлова, комітетчики невідомим чином дізналися про послання Миколи, проте, навіть ретельні обшуки та прочісування лісу результату не дали. Сьогодні, подейкують, що лише справжні нащадки вояків УПА будуть спроможними відшукати таємну грипсу і тільки вони зрозуміють, що саме заповів сміливий юнак…” – розповідає комендант гри Андрій Бень.

Вечори, як і заведено на заходах МНК, проводитимуться біля ватри, де учасники зможуть ближче познайомитися, поспівати патріотичних пісень та прослухати цікаві гутірки.

Офіційними партнерами заходу є: Управління молоді і спорту ЛОДА, Турклуб «Манівці», Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, магазин туристичного спорядження «Gorgany.com», магазин військового спорядження «Штурм», Туристична компанія «ВелоМандри», Клуб Активного Відпочинку «Адреналін», ринок «Шувар», ГФ «Народна самооборона», ТзОВ «Чудо-тур», Клуб вогневої і тактичної підготовки «Штурмовик».

Прес-служба ЛОО МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа