На півдні Італії провели ходу за Україну

11 жовтня 2014 року українська громада південного  італійського міста Салерно провела пішу Ходу та маніфестацію за мир в Україні та проти агресії Путіна. Вулицями міста пройшла колона з національною українською символікою та плакатами українською та італійською мовами. Піша хода закінчилася маніфестацією на площі Кавур, що на морському узбережжі. Головними організаторами акції стала молода пара: наречені українець Андрій та італійка Marina Di Maio. Перехожі вслухалися в гасла маніфестантів, аплодували та висловлювали свою
солідарність Україні. Багато італійців підходили та розпитували про ситуацію в Україні. “Українська криза” замовчується італійським телебаченням, ми думали, що війна закінчилась”, – говорили італійці. Під час ходи звучали українські патріотичні пісні та розповіді про ситуацію в Україні італійською мовою.
На маніфестації виступили представники громади, зокрема, батько одного солдата, котрий зараз на передовій, італійський активіст Rocco Decarlo, Герой Майдану Vladimir Zanegin, який зараз очікує на лікування в Італії та інші.
На запрошення організаторів, участь в акції взяла делегація з Риму з Оргкомітету Євромайдан Рим, представники громади Вітербо, Неаполя та інших міст.
На акції було зібрано 220 євро, на які організатори з Салерно вже замовили медикаменти, кровоспинні препарати, антисептики та інше, котрі будуть відправлені в зону АТО. Крім того, активісти з Салерно передали декілька коробок з теплими речами та продуктами харчування.

https://www.facebook.com/oles.horodetskyy/posts/1523051117912752
Олесь Городецький, координатор Оргкомітету Євромайдан Рим

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа