На парламентських виборах у Словенії перемагає опозиція

На парламентських виборах, що пройшли у Словенії в неділю, 4 грудня, більшість голосів, за попередніми даними, набирає опозиційна лівоцентристська партія на чолі з мером Любляни Зораном Янковичем (Zoran Jankovic).

Після опрацювання майже третини бюлетенів, поданих на виборах, партія мера Любляни – “Список Зорана Янковича – Позитивна Словенія”, отримує 29,5 відсотка голосів. Демократична партія Словенії, яку очолює колишній прем’єр-міністр країни Янез Янша (Janez Jansa), набирає 25,9 відсотка голосів. У “Соціальних демократів” на чолі з чинним прем’єр-міністром країни Борутом Пахором (Borut Pahor) – близько 10,3 відсотка голосів.

Поразка “Соціальних демократів”, прогнозувалася політологами. Проте дані опитувань громадської думки, проведених до виборів, передрікали перемогу зі значним відривом Демократичної партії Словенії, а партія мера Любляни, за прогнозами, повинна була зайняти друге місце.

Після виборів партії Зорана Янковича доведеться формувати коаліцію. Прем’єр-міністр Словенії Борут Пахор вже оголосив, що його партія готова до переговорів зі “Списком Зорана Янковича”.

“Соціальні демократи” втратили підтримку більшості членів парламенту в травні 2011 року, а у вересні законодавчий орган Словенії виніс вотум недовіри уряду Пахором, після чого і були оголошені дострокові вибори.

Джерело: Лента.ру

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа