На організаторів так званої «Одеської народної республіки» чекає в’язниця

Прокуратура Одеської області 4 січня 2016 року направила в суд звинувачувальний акт стосовно чотирьох осіб, які підозрюються у спробі створити так звану «Одеську народну республіку». Правоохоронці встановили, що громадянин Російської Федерації у змові з жителем Ізмаїла (командиром тактичної групи бойовиків ДНР), і ще двома особами організувалися для захоплення влади в Одеській області й проголошення «Одеської народної республіки». Збройний наступ із захопленням адміністративних приміщень і портів сепаратисти планували здійснити ще на травневі свята минулого року.

Крім того, підозрювані збиралися підірвати міст і здійснити вбивство окремих народних депутатів і громадських активістів. До складу т.з. «Одеської народної республіки», за планами зловмисників, мали входити території від крайньої південної околиці Одеської області до села Коблеве Миколаївської області.

Організатора злочинної групи і його спільників відправлено в СІЗО а справу передано до суду. А цими днями прес-служба обласної прокуратури повідомила, що вона підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні, за результатами розгляду якого одну особу вже засуджено до 3 років позбавлення волі за вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу України, захоплення державної влади, передбаченого ч. 1 ст. 109 КК України. Встановлено, що цей чоловік травні 2014 року погодився виїхати у складі групи до Російської Федерації з метою проходження курсів посиленої військової підготовки. Наприкінці травня минулого року під час спроби виконати свої злочинні наміри громадянина затримали одеські правоохоронці.

Слід зазначити, що й іншим трьом членам групи, притягнутим до кримінальної відповідальності, світить в’язниця.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа