На Одеській митниці затримали зерно, яке «експортував» покійник

Ця неординарна подія сталася 9 жовтня на зерновому терміналі Одеського порту.

Реальні власники миколаївського підприємства, яке займається експортом зерна, оформили всі митні документи на покійника. Про це в Facebook повідомив заступник глави Державної фіскальної служби України Сергій Білан.

«Сільськогосподарська продукція є однією із найбільш ліквідних, тому знаходяться підприємці, які роблять спроби заробити на цьому товарі незаконними способами. При цьому особливо не заморочуючись етичною стороною проблеми. А тому документи часом оформлюють навіть на покійних», – пояснив він.

За його даними, фірма подала в Одеську митницю заявку на оформлення в режимі «експорт» партії зернових культур. При цьому керівник підприємства, який одночасно числився, як його засновник і головний бухгалтер, помер в лютому 2015 року. Тож податкова міліція арештувала партію зерна в 1,7 тис. тон загальною вартістю в 6,4 млн. гривень. Розпочате кримінальне провадження за фактами фіктивного підприємництва, підробки документів і легалізації прибутків.

Це не поодинокий прикрий випадок, коли всілякі спритники і просто недалекоглядні чиновники «воскрешають» покійників. На Одещині і в інших областях чоловікам, які давно пішли з життя, військкомати регулярно надсилають повістки на службу в армії. А кандидат від Батьківщини Станіслав Рожик, який помер за тиждень до початку недавніх місцевих виборів, пройшов у Іванівську районну раду Одеської області. Подібне сталося і в Рівненській області, де депутатом Сарненської райради став покійний Іван Тотовицький.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа