На одеській «Книжці» продають «уцінене російське барахло»

Не лише одесити, а й приїжджі добре знають ринок «Книжка», розташований на Олександрівському проспекті між Троїцькою та Єврейською вулицями. Його ще інколи називають блошиним, бо там можна придбати будь-що. Але найбільше там, звичайно, друкованої продукції.

Зараз, коли нестримною лавиною з Росії надходять книжки, винахідливі й патріотично налаштовані одесити стали позначати цю продукцію наклейками «уцінене російське барахло». «Це все, що вам потрібно знати про перспективи русского міра на півдні України», – написав одеський блогер Sergey Zoof, виклавши відповідну світлину у соціальній мережі Facebook.

1 Одесити позначили ці книжки як «барахло»

Немає сумніву, що продавці «Книжки» підтримують вимогу народного депутата Остапа Семерака про заборону ввезення на територію України книг, надрукованих у Російській Федерації. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив ряду міністрів розглянути цю пропозицію. А поки вони роздумують, запроваджувати ембарго на таку продукцію чи ні, одесити її знецінили і позначили як шкідливу. До речі, ще зо два роки тому працюючі на «Книжці» відмовилися навіть виставляти на продаж серію російського видавництва «Ексмо» під назвою «История Крыма – история России!».

Можна придбати на «Книжці» і прапори – державний чи бандерівський червоно-чорний. Щоправда прапор, що став символом протестної боротьби, а нині використовується Конгресом український націоналістів та «Правим сектором», на ринку чомусь представляють як прапор Богдана Хмельницького.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа