На Одещині в школах і далі ведуть антидержавну пропаганду

Минув рівно рік, як в Одеській школі №40 вчителька Євгенія Балакірєва, наслухавшись побрехеньок російських ЗМІ, розповідала учням про звірства бійців Української повстанської армії і «Правого сектору» на Донбасі. За її словами, військовослужбовці та «бандерівці» убивали жінок і дітей, а груднячків саджали на кілки. Тоді учні записали її просторікування і повідомили про це свободівців. За їх ініціативою вчительку було звільнено з роботи, а облвно провело низку профілактичних заходів у навчальних закладах.

Та виявилося, що той урок не всі добре засвоїли, і російська «вата» у деяких школах залишилася й понині. Порядні ж люди соромляться уподібнюватися до «ватників», а тих хто чомусь вирішив, що личина «ватника» йому до лиця, не лише зневажають, а й називають сепаратистами і вимагають їх покарати.

«У переддень нинішньої весни на адресу Одеської обласної організації ВО «Свобода» надійшла низка звернень від викладачів Троїцької загальноосвітньої школи Біляївського району щодо проявів сепаратизму та антиукраїнської пропаганди в навчальному закладі. Педагоги скаржаться, що деякі вчителів та директор Галина Михайленко дозволяють собі антидержавні вислови, зокрема під час навчального процесу, в соціальних мережах активно репостять дописи з так званих антимайданівських спільнот. А в шкільному розкладі досі присутній предмет «російська література», незважаючи на те, що у освітній програмі він відсутній». Таке повідомлення 2 березня оприлюднила прес-служба обласної організації ВО «Свобода».

«Останнім кричущим фактом став розданий викладачам на педагогічній раді документ з назвою «Механизм и критерии рейтинга учителей», який вони мали заповнити, – мовиться у повідомленні. – На бланку стояла печатка з гербом Російської Федерації. Такі дії автори звернення розглядають як загрозу національній безпеці, враховуючи, що село знаходиться в прикордонній зоні з Придністров’ям. Вони неодноразово звертались до управління освіти Біляївської РДА, однак належної реакції не отримали.»

У зв’язку з цим Одеська «Свобода» звернулась до Міністерства освіти та начальника управління Служби безпеки України в Одеській області з вимогою негайно перевірити наведені факти та у випадку їх підтвердження відповідно відреагувати.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа