На Одещині розпочалася 100-мільйонна американська інвестиція

У Кабінеті міністрів було підписано інвестиційну угоду між одним з найбільших світових трейдерів сировинними товарами американською приватною компанією Cargill і українською компанією М.В. Карго про будівництво зернового терміналу в потру «Южний». Cargill купить частку 51% в перевантажувальному терміналі. Україна ж бере на себе зобов’язання до початку будівництва створити на підході до термінала акваторію з належним рівнем днопоглиблення. Про це оголосив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на церемонії підписання інвестиційної угоди, яка пройшла 24 лютого.

«Минуло 7 місяців, і за результатами цих 7 місяців 100 млн. американських доларів одна з найбільших світових американських компаній Cargill вирішила інвестувати у порт «Южний» – у будівництво нового зернового терміналу. Я хочу привітати американський і український бізнес», – сказав глава уряду.

За словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, термінал потужністю 5 млн. тонн забезпечить роботою 350 осіб. Запуск термінала заплановано на 2017 рік.

«Такі проекти ми можемо підписувати щонайменше раз на місяць. Єдине, що нас стримує – це рішення Верховної Ради не голосувати за законопроект 2488а, згідно з яким Верховна Рада дозволила б уряду України залучати якомога більше коштів у портову інфраструктуру, який дозволив би вивести стивідорні державні компанії зі списку стратегічних і дозволив би приватизацію. Так Верховна Рада дозволила б створити тисячі робочих місць, залучити мільярди доларів інвестицій, створити додаткову монетарну базу для бюджету, для підвищення соціальних стандартів», – сказав він.

1 На церемонії підписання угоди

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в ході церемонії підписання угоди заявив, що ці інвестиції в кінцевому підсумку дозволять значно збільшити обсяги зерна, яке буде експортувати Україна.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа