На мінських переговорах Кремль тягне час до 2 жовтня, до зустрічі нормандської четвірки

Про це на своїй  сторінці у Facebook  написав народний депутат Вадим Денисенко.

«Семигодинні переговори в Мінську не могли нічим завершитися – Кремль дав вказівку тягнути час до 2 жовтня, коли буде проведена зустріч нормандської четвірки. Путін знову тягне час. І дата виборів в ДНР та ЛНР – це його черговий Рубікон. Саме тому, протягом двох днів,  терористи тричі змінили дату виборів на Донбасі і повернулися до старої пісні про 18 жовтня. Точніше, все те, що відбувалося з заявами днрівців показує, який бардак твориться в російському МЗС та центрах прийняття рішень по Донбасу», – написав народний депутат.

«Протягом трьох днів там вигадували різні моделі поведінки для Захарченка та Плотницького і зійшлися на тому, що на саміті нормандської четвірки Путін сам визначить дату виборів. Точніше, наполягатиме на якійсь черговій «суперпринциповій даті», яка дозволить йому розповісти своєму виборцю про підлість українців», – зазначив Денисенко.

Щодо майбутніх переговорів, то наші ЗМІ протягом останніх днів дуже активно говорять про план Мореля і про те, як нас всіх змусять його прийняти і виконувати. «План Мореля – це по суті російська модель, коли росіяни впливають на ситуацію на Донбасі, а Україна платить за всю цю історію. Але тут є одна правка – Морель був в понеділок в Києві і з ним не зустрівся ніхто  навіть в ранзі заступника міністра закордонних справ. І це при тому, що дзвінки з проханнями про зустріч ішли від дуже впливових послів. Більше того, Україна чітко заявила, що план Мореля її не влаштовує, і вона під нього не підпишеться. Також, не треба забувати, що заяви-вимоги представників ДНР та ЛНР, про те, що в Конституції має бути закріплений постійний статус особливого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, неможливо втілити в життя в принципі. За це просто не проголосує парламент – таке формулювання не збере навіть 226 голосів», – зазначив парламентар у своєму коментарі.

«Отже, що буде під час зустрічі нормандської четвірки? Найбільш вірогідним рішенням є продовження мінського формату і на 2016 рік. Простіше кажучи, буде домовлено домовлятися і, можливо, буде домовлено про відведення зброї дрібнішого калібру. Можливо, будуть поступки по звільненню полонених. Якщо виходити з цього формату, то терористи все ж перенесуть вибори на пізніший термін. Паралельно ДНР та ЛНР продовжать створення свого Придністров’я і там продовжаться чистки і зачистки у владі. Нинішня перемога Суркова і його сателітів Захарченка, Ходаковського та ін., яких пов’язують з Ахметовим, буде укріплюватися», – написав народний депутат.

«Щодо українського напрямку, то в планах команди Суркова є два головних напрямки: перевибори на весну і зрив прийняття конституції. Перевибори – це дестабілізація і утворення недієздатного парламенту. Якщо виходити з нинішніх соціологічних досліджень, майбутній парламент не зможе взагалі створити адекватну більшість. Щодо Конституції, то вона прописана в Мінських угодах. І якщо ми її не приймаємо – ми стаємо стороною, яка не виконує угоди так само, як і терористи. От це і є новий-старий план Путіна», – резюмує Вадим Денисенко.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа