На Маріупольському напрямку ЗСУ зайняли висоту “73”

Десантникам із 79-ї бригади ДШВ вдалось взяти під контроль висоту 73 поблизу Водяного, що бойовики називали “Дєрзкая”.

Serg Marco:

Є під Пікузами (це під Маріуполем) одна позиція сепарів, яка дуже довго була для нас проблемою. Ну не те щоб є…була така позиція. Сепари ії називали “Дерзкая”.
Вона була у найвишцій точці та контролювала Водяне. Біля нею і були найбільш запекліши бої. Для колаборантів це була сама горячіша точка, там в них були дуже великі втрати. А потім морпехи підкопалисі до неї і…пішли копати у тил, взяв цю позицію у вогневий мішок. Після чого питання лише стало у том, коли ворог втомиться втрачати своїх бійців.
І ось. Тиждень потому після того як на цих позиціях були втрати майже взвод вбитими та пораненими, сепари пішли та не повернулись. На позиції ворога зайшли ЗСУ.
Ось така тактика у позиційній війні. Без штурмів. Тишком, нишком. Але з величезними втратами для ворога.
Таким і повинно бути примушення до миру. І знаєте що там саме найцікавіше?
Там зараз перестали стріляти. Мораль зрозуміла, ятд?

У свою чергу Український Мілітарний Портал повідомляє:

Цей опорний пункт був споруджений бойовиками впродовж зими 2015-2016 років та був розташований на стратегічній висоті між Водяним та населеними пунктами Азов, Ужівка та Саханка. Взяття під контроль цих позицій дозволяє убезпечити селища Водяне та Лебединське обстрілів, що здійснював противник контролюючи “висоту 73”.

Вказаний корпус від реактивної штурмової гранати «Таволга» віднайдений на залишених позиціях російсько-терористичних військ на околицях населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області.

Ozbroyennya-ta-amunicziya-bojovykiv-znajdeni-na-zalyshenij-pozycziyi-poblyzu-Vodyanogo

Разом із цим, на цьому ж місті виявлено амуніцію у характерному для Збройних Сил Російської Федерації камуфляжному фарбуванні, а саме: два шоломи захисних, бронежилети 6Б45 та 6Б45-1.

Kontejner-dlya-dystanczijnogo-minuvannya-minamy-POM-2

Окрім цього, при пошукових заходах на цьому ж місці разом із вищевказаними предметами виявлено автоматичний гранатомет АГС-17 та стакан касети КПОМ 2 до протипіхотних мін.

Інформації щодо дати зайняття та обставин за яких бойовики покинули позиції – не повідомляється.

Ну і не треба, ми вже знаємо від Сержа Марко. А точна дата нам не дуже й потрібна, головне – що зайняли.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа