На Львівщині відзначили 77-річчя створення Української Головної Визвольної Ради

upa-uhvrЧастина УПА, яка охороняла Сприню в 1944 році

Щорічно у другу неділю липня у селі Сприня Самбірського району на території СТОК «Прикарпаття» відбуваються урочистості, присвячені Українській Головній Визвольній Раді.

Так, сьогодні, 11 липня, в області відзначили 77-му річницю створення найвищого керівного органу Українського народу на час революційної боротьби.

угвр 3

Участь у заході взяв заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Бучко.

Розпочалось відзначення урочистою ходою учасників заходу з різних районів області, які поклали квіти до пам’ятника засновникам Української Головної Визвольної Ради, а також спільно виконали Державний Гімн України.

Опісля, відбулась поминальна панахида за борцями за волю України та громадське віче.

«77 років тому всі політичні сили об’єдналися в Українську Головну Визвольну Раду заради створення Української Соборної Держави. Власне вони стали прикладом об’єднання українського народу задля боротьби проти двох тоталітарних сил, заради  нашого майбутнього. І приємно, що сьогодні ми можемо стояти на цьому місці в такому широкому колі і демонструвати нашу єдність. На жаль, історія України – це історія постійної боротьби за нашу незалежність і сьогоднішній день не є винятком. Та наш обов’язок – пам’ятати події минулих років, гідно шанувати героїв, що віддали своє життя за рідну землю, та служити Батьківщині кожен на своєму місці», – зазначив Юрій Бучко.

Також заступник відзначив важливість роботи Центру національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака який створили у Сприні у травні цього року. Тут створені належні умови для проведення спортивних заходів, оздоровлення та національно-патріотичного вишколу для дітей та молоді.

Завершили урочистості з нагоди 77-річчя створення УГВР мистецькою частиною.

Джерело: ЛОДА

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа