На Львівщині ДБР завершило розслідування щодо керівника лісгоспу, який привласнив землю та майно на 3 млн гривень

Працівники ДБР спільно з СБУ завершили досудове розслідування щодо керівника держпідприємства «Славське лісове господарство» за фактом привласнення землі та майна у курортній зоні Львівської області.

Обвинувальний акт направлено до суду.

На одній з ділянок держпідприємства розташований так званий «будинок лісника». Після реконструкції, коштом держпідприємства, площа будівлі склала понад 200 кв м, а загальна вартість землі та споруди становила понад 3 млн гривень.

Посадовець, який також є депутатом та головою постійної комісії з питань землекористування селищної ради Славської об’єднаної територіальної громади Львівській області, вирішив привласнити садибу та землю в курортному місці.

Для цього керівник держпідприємства звернувся від імені своєї дружини до селищної ради за дозволом щодо виготовлення проєкту землеустрою. Землю лісгоспу подружжя хотіло отримати начебто для ведення особистого господарства.

Після позитивного рішення сільради він залучив трьох інженерів-землевпорядників виготовити відповідний документ. Однак, під час підготовки проєкту інженери «забули» вказати, що земля, так само як і розташована на ній будівля, належить лісгоспу.

На підставі цього підробленого проєкту сільрада надала землю дружині посадовця.

Проте зареєструвати право власності на землю фігурантам не вдалося, їх було викрито правоохоронними органами.

Керівник лісгоспу, його дружина та три інженера обвинувачуються у підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, та у службовому підробленні (ч. ч. 1, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло залучених до оборудки осіб.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора.

Отримано з поштової розсилки ДБР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа