На Луганщині стартував благодійний проект допомоги ліками переселенцям

lug

У Біловодському районі на Луганщині стартував новий благодійний проект Eleos-Ukraine “Підтримай найцінніше для людини”, спрямований на задоволення медичних потреб людей з числа вимушених переселенців в зоні АТО.

Основною проблемою, на вирішення якої направлений проект, є відсутність вчасного лікування мало захищених верств населення з числа вимушених переселенців, які не мають коштів на купівлю ліків. Нажаль, держава не може забезпечити ліками усіх потребуючих і це впливає на те, що люди просто не можуть почати ургентне лікування, що загрожує їх життю і може призвести до смерті або інвалідності.

Головною метою проекту є забезпечити початок і безперервність лікування людям, які стикнулися з труднощами постачанням ліків у зоні АТО. Ключовими бенефіціарами проекту з числа тимчасово вимушених переселенців є пенсіонери, породіллі, люди з інвалідністю та соціально незахищені верстви населення. Дані бенефіціари були обрані тому, що саме вони найбільше потребують допомоги – зберегти життя і здоров’я. Обираються бенефіціари з числа пацієнтів Біловодської центральної районної лікарні шляхом консультацій з лікарями та за запитами від потенційних клієнтів.

Географія проекту вибрана, виходячи з того, що це найближче селище до лінії розмежування, в якому знаходиться лікарня, яка обслуговує вимушених переселенців, кількість яких удвічі переважає населення всього району. Також важливим фактором при виборі регіону є те, що там недостатня кількість неурядових і благодійних організацій, які можуть надавати безоплатну допомогу, направлену на збереження здоров’я, як однієї з базових потреб людини.

У рамках проекту буде закуплено та надано найважливіших медикаментів на суму 554 780 грн. (19 920 Є). Проект реалізовується завдяки фінансуванню Акція “Папа для України”.

За словами керівника проекту Людмили Дуванової, проект розрахований на чотиримісячний термін з 4 лютого по 17 травня цього року. «Згідно задуму нашого проекту 40 породіль з числа вимушених переселенців отримають набори для забезпечення родів. Також не менше 150 переселенців із числа пенсіонерів, людей з інвалідністю та соціально незахищених верств населення отримають допомогу у вигляді медичних препаратів. Загалом ми плануємо охопити допомогою 500 осіб. Станом на сьогодні вже 36 переселенців, серед них 16 дітей, отримали допомогу. Ще ми отримали заяви з проханням про допомогу від 21 людини. Також до нас звертаються місцеві жителі прифронтової території та «з сірої зони», які не є бенефіціарами, і також просять про допомогу», – сказала Людмила Дуванова.

Джерело: УПЦ КП

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа