На Луганщині випробовуються нові технології фальсифікації виборів

Десять з одинадцяти виборчих комісій в Луганській області в різній міріі підконтрольні Партії регіонів.

Про це на засіданні Луганського прес-клубу сказав керівник обласного відділення Комітету виборців України Олексій Свєтіков, передає кореспондент EastKorr – Східний кореспондент.

«За нашими даними, місце в окружній виборчій комісії коштує 10 тисяч доларів. Саме стільки карликові політичні партії, що отримали право брати участь у формуванні окружних виборчих комісій (ОВК), просять від серйозних «гравців» у виборчому процесі за можливість замінити своїх людей на висуванців іншої політичної сили. Для більшості дрібних партій вибори – бізнес », – сказав Олексій Свєтіков.

За його словами, тільки протягом першого тижня роботи ОВК в Луганській області їх керівний склад комісій (голова, заступник голови, секретар) змінився на 61%:

«Тільки в окрузі № 113 працюють керівники комісії, призначені при її формуванні. В інших ОВК відбулися зміни в керівництві. Це шокувало навіть Центральну виборчу комісію».

Змінюються і рядові члени комісій. Так було сказано, що на виборчому окрузі № 108 п’ять членів ОВК не тільки не з’явилися на жодне із засідань, але навіть не прийняли присягу.

“Ці місця виставлені на продаж”, – прокоментував інформацію голова правління Луганського комітету захисту конституційних прав і свобод громадян Микола Козирєв.

Заступник голови ОВК округу № 112 В’ячеслав Ткачук, який брав участь у засіданні, сказав, що в його комісії теж змінився голова: замість Олександра Самойлова (партія «Зелена планета») зараз працює Олексій Демченко: «Ця людина – помічник-консультант нардепа від ПР Олексія Кунченка».

В’ячеслав Ткачук та Олексій Свєтіков також відзначили, що одна з політичних сил має намір контролювати ще і системних адміністраторів окружних виборчих комісій.

«Ця посада – дуже важлива, оскільки людина контролює майже всю технічну складову роботи комісії. І уявіть, що може бути, якщо такий працівник залежить від однієї з партій. Наприклад, в нашій комісії спочатку повинен був працювати системним адміністратором оин чоловік, але він відмовився, бо є співробітником комунального підприємства, і не може залишити основне робоче місце на два місяці. Але потім він прийшов до нас на роботу. Питаю його, чому він змінив своє рішення, і яким чином зміг умовити керівництво свого підприємства. Він відповів: «Мені сказали йти сюди працювати». А замість відповіді на питання про те, хто сказав, він просто опустив очі», – розповів В’ячеслав Ткачук.

Received from [email protected]; Wed, 5 Sep 2012 03:55:44 -0700 (PDT); X-Originating-IP: [195.189.44.130]

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа