На Лазуровому узбережжі Франції затримано учасників так званої банди «Залютинських» — лідера угруповання та його спільника

Завдяки спільним зусиллям українських прокурорів і слідчих та французьких колег на Лазуровому узбережжі Франції затримано учасників так званої банди «Залютинських» — лідера угруповання та його спільника.

За даними слідства, учасники злочинної організації вимагали у киянина 70 000 доларів США та готувались до розбійного нападу з метою заволодіння грошима та коштовностями потерпілих на Київщині.

Раніше це злочинне угруповання роками тероризувало мешканців Харківщини, вимагаючи гроші в бізнесу та створюючи неможливі умови діяльності для місцевих підприємців.

Після початку повномасштабної агресії зловмисники перенесли свою незаконну діяльність за кордон. Згідно з отриманою каналами Євроюсту інформацією, на території Франції члени банди вчиняли напади на французьких та українських громадян, викрадали авто, а також скоїли низку інших злочинів. В липні 2024 року українські правоохоронці разом із французькою жандармерією провели спільні заходи для знешкодження цієї злочинної організації.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа