На лаві підсудних сепаратист, що готував теракти

Колегія суддів Київського райсуду Одеси розпочала в понеділок, 28 грудня 2015 року, розгляд справи про підготовку терористів до вбивства одного з лідерів Євромайдану. На лаві підсудних – затриманий співробітниками СБУ один із колишніх спецпризначенців Назлімов, що відпрацьовував з антимайданівцями сценарій нападу на автомашину і вбивства громадського діяча Сергія Гуцалюка.

«49-річний мешканець Болграда Одеської області Віталій Назлімов звинувачується в тому, що після трагічних подій 2 травня 2014 року підпільно готував в одному зі спортивних залів Одеси групу бойовиків до здійснення терактів. При відпрацюванні сценарію убивства одного з лідерів Євромайдану групу на чолі з колишнім спецпризначенцем Назлімовим затримали оперативники облуправління СБУ. Один із співучасників підготовки вбивства розкаявся і вирішив співробітничати зі слідством, а Назлімову пред’явлено обвинувачення за ознаками ч. 1ст.14, п. 5 і 11,ч.2 ст.115 (готування до злочину),ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами)», – зазначив представник державного обвинувачення Юрій Богомолов.

За рішенням колегії суддів підозрюваний залишиться в СІЗО ще 60 діб до завершення судового процесу. Наступне судове засідання призначено на 12 січня 2016 року. Сепаратисту Назлімову загрожує до 15 років позбавлення волі.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа